PARA VIVIR BIEN

"Pero los oligárquicos no dicen lo más importante: si los hombres han formado una comunidad y se han reunido por las riquezas, participan de la ciudad en la misma medida en que participan de la riqueza, de modo que el argumento de los oligárquicos parecería tener fuerza (pues no es justo que participe de las cien minas el que ha aportado una igual que el que ha dado el resto, ni de las minas primitivas ni de sus intereses). Pero los hombres no han formado una comunidad sólo para vivir, sino para vivir bien." Aristóteles, Política III 9

dimarts, 17 de maig de 2011

HEMEROTECA

ARTÍCULO  de Ester Astudillo sobre el libro de Irene Lozano, Lenguas en guerra (Barcelona, Espasa-Calpe, 2005). Publicado en Astrolabio, nº 2, 2006.

Resum: Aquest text, aprofitant la recent publicació del darrer Premi Espasa d’Assaig, Lenguas en guerra, d’Irene Lozano, fa un recorregut per les idees més destacables del llibre, tant sobre l’origen filogenètic del llenguatge com sobre com la problemàtica relació que aquest origen suposa, segons l’autora, per a les justificacions a l’ús sobre els nacionalismes fonamentats en la singularitat de la llengua pròpia, i situa aquestes idees en el context dels coneixements que es tenen avui sobre evolució, genètica i història del pensament. El text també fa una crítica a alguns dels raonaments de Lozano i para esment al contrast entre la seva perspectiva idealista sobre la funcionalitat i l’ús recte del llenguatge i la seva visió més pragmàtica i possibilista sobre el nacionalisme i el conservacionisme lingüístic.

Auto Cad Tutorials