HEMEROTECA

ARTÍCULO  de Ester Astudillo sobre el libro de Irene Lozano, Lenguas en guerra (Barcelona, Espasa-Calpe, 2005). Publicado en Astrolabio, nº 2, 2006.

Resum: Aquest text, aprofitant la recent publicació del darrer Premi Espasa d’Assaig, Lenguas en guerra, d’Irene Lozano, fa un recorregut per les idees més destacables del llibre, tant sobre l’origen filogenètic del llenguatge com sobre com la problemàtica relació que aquest origen suposa, segons l’autora, per a les justificacions a l’ús sobre els nacionalismes fonamentats en la singularitat de la llengua pròpia, i situa aquestes idees en el context dels coneixements que es tenen avui sobre evolució, genètica i història del pensament. El text també fa una crítica a alguns dels raonaments de Lozano i para esment al contrast entre la seva perspectiva idealista sobre la funcionalitat i l’ús recte del llenguatge i la seva visió més pragmàtica i possibilista sobre el nacionalisme i el conservacionisme lingüístic.

Comentarios

  1. Pero esta señora que escribe sobre la otra (señora), ¿no dice que era poeta??? Pues que se quede donde estaba, hombre, que no son tiempos de pluriempleo.

    ResponderEliminar

Publicar un comentario

Deja un comentario, a ser posible relacionado con la entrada. Gracias.

ENTRADAS MÁS VISITADAS EN LA ÚLTIMA SEMANA

LAS IDEAS INNATAS DE DESCARTES

CRONOLOGÍA DE LAS OBRAS DE PLATÓN

KANT Y LA MENTIRA

EL DUALISMO CARTESIANO (actualización)

DESCARTES Y LA DUDA (actualización)