PARA VIVIR BIEN

"Pero los oligárquicos no dicen lo más importante: si los hombres han formado una comunidad y se han reunido por las riquezas, participan de la ciudad en la misma medida en que participan de la riqueza, de modo que el argumento de los oligárquicos parecería tener fuerza (pues no es justo que participe de las cien minas el que ha aportado una igual que el que ha dado el resto, ni de las minas primitivas ni de sus intereses). Pero los hombres no han formado una comunidad sólo para vivir, sino para vivir bien." Aristóteles, Política III 9

diumenge, 1 de febrer de 2015

GRÈCIA ANTIGA (ARXIU GRÀFIC)

GRÈCIA EN EL MEDITERRANI


EL RELLEU DE GRÈCIALES PRINCIPALS CIUTATS DE LA GRÈCIA ANTIGA

Les ciutats més importants són a prop de la costa, perquè el mar és la principal font de recursos per als primers habitants de Grècia.


HOMER


ELS INVASORS DE GRÈCIA


Aquestes invasions formen part d'un moviment més gran: els pobles indoeuropeus invaeixen tota Europa i l'Àsia Central, des de l'Índia fins a la Península Ibèrica. Els aqueus s'estableixen al sud dels Balcans, a Grècia. Parlen una llengua que escriuen amb una alfabet anomenat Linial B, que és l'antecedent del grec clàssic i del modern.


Uns exemples d'escriptura en Linial BAlice Kober, la científica que va desxifrar l'escriptura Linial B

Si sumem aquestes invasions (primer els aqueus i després els doris) als condicionaments inicials del teritori, el clima i les influències culturals, tindrem una idea de quin és el punt de partida d'aquesta història:
Aquesta és la cronologia que seguirem:


Auto Cad Tutorials