PARA VIVIR BIEN

"Pero los oligárquicos no dicen lo más importante: si los hombres han formado una comunidad y se han reunido por las riquezas, participan de la ciudad en la misma medida en que participan de la riqueza, de modo que el argumento de los oligárquicos parecería tener fuerza (pues no es justo que participe de las cien minas el que ha aportado una igual que el que ha dado el resto, ni de las minas primitivas ni de sus intereses). Pero los hombres no han formado una comunidad sólo para vivir, sino para vivir bien." Aristóteles, Política III 9

divendres, 14 d’octubre de 2016

CHARLES BONNET I LA TEORIA DE L'EVOLUCIÓ

  • Charles Bonnet (1720-1793), naturalista ginebrí que va descobrir la partenogènesi (reproducció sense fertilització) i va avançar una teoria de l'evolució basada en les catàstrofes naturals. 
  • En 1742 va descobrir que les papallones respiren a través de pors (stigmata). Va a començar a perdre la vista i aleshores va orientar la seva activitat vers la reflexió especulativa sobre els procesos naturals. Per exemple, en 1762 va publicar les seves Considérations sur les corps organisés, on defensa que cada organisme conté en si mateix una sèrie infinita de formes biològiques preexistents (recordem Empèdocles i les seves homeomeries
  •  Més tard, en 1769 va publicar la Palingénésie philosophique, on defensa la seva teoria evolucionista: davant l'evidència de restes fòssils d'espècies animals diferents de les actuals, va pensar que en èpoques passades va haver alguna catàstrofe natural que va acabar amb gairebé totes les espècies (el que avui anomenen extició massiva, i que explica la fi dels dinosaures i l'inici del domini dels mamífers, fa uns 65 milions d'anys). 
  • També en 1769 va descriure la Síndrome de Bonnet, que afecta a les persones que pateixen de cataractes i pateixen al·lucinacions associades a aquesta malatia.
  • Per a Bonnet, aquesta catàstrofe va suposar un repte per als supervivents, que els va obligar a donar un salt evolutiu. Amb això, Bonnet va ser el primer a fer servir el terme evolució en un sentit biològic.
Auto Cad Tutorials