PARA VIVIR BIEN

"Pero los oligárquicos no dicen lo más importante: si los hombres han formado una comunidad y se han reunido por las riquezas, participan de la ciudad en la misma medida en que participan de la riqueza, de modo que el argumento de los oligárquicos parecería tener fuerza (pues no es justo que participe de las cien minas el que ha aportado una igual que el que ha dado el resto, ni de las minas primitivas ni de sus intereses). Pero los hombres no han formado una comunidad sólo para vivir, sino para vivir bien." Aristóteles, Política III 9

dijous, 8 de febrer de 2018

LA SOCIOLOGIA I ALTRES CIÈNCIES SOCIALS


La relació entre la sociologia i altres ciències socials és pot qualificar de col·laboració interdisciplinar, atès que necessita de les altres disciplines, que a la vegada necessiten de la sociologia per complementar la seva particular visió de assumptes humans.
  • Economia: estudia el comportament huma en sentit individua i també col·lectiu, en relació a la producció de bens i l'ús dels recursos. La sociologia s'interessa pels efectes socials d'aquestes activitats, és a dir, els efectes de les forces productives sobre els diferents grups socials (classes socials, associacions de treballadors, grups de pressió, família, etc.).
  • Demografia: ciència que estudia la població i les seves dinàmiques des d'un punt de vista quantitatiu), que són a la vegada d'interès per als sociòlegs (des d'un punt de vista qualitatiu).
  • Lingüística: ciència del llenguatge que interessa a la sociologia en tant que el llenguatge té una dimensió social que resulta essencial per entendre la construcció de la societat i la canalització de les formes culturals.
  • Ciència política: estudi de les dinàmiques polítiques, institucions i òrgans de govern, etc., que depenen a la vegada d'instàncies socials prèvies.
  • Antropologia cultural: molt relacionada amb la sociologia, però centrada en l'estudi de comunitats petites i uniformes (cultures primitives, per exemple), mentre que la sociologia investiga sobre comunitats més extenses i heterogènies. De fet, es parla d'una diferència de grau.
  • Psicologia social: comparteix amb la sociologia un ambit comú, el de la relació entre l'individu i la societat, cadascuna des del seu punt de vista.
  • Història: estudia les accions humanes concretes al llarg el temps, mentre que la sociologia estudia les accions socials en abstracte. Per exemple, el sociòleg estudia el fenòmen social de la revolució.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deja un comentario, a ser posible relacionado con la entrada. Gracias.

Auto Cad Tutorials