PARA VIVIR BIEN

"Pero los oligárquicos no dicen lo más importante: si los hombres han formado una comunidad y se han reunido por las riquezas, participan de la ciudad en la misma medida en que participan de la riqueza, de modo que el argumento de los oligárquicos parecería tener fuerza (pues no es justo que participe de las cien minas el que ha aportado una igual que el que ha dado el resto, ni de las minas primitivas ni de sus intereses). Pero los hombres no han formado una comunidad sólo para vivir, sino para vivir bien." Aristóteles, Política III 9

dijous, 16 de novembre de 2017

QUÈ ÉS UNA ESTRUCTURA?

Segons Piaget, “una estructura és un sistema de transformacions que comporten lleis en tant que sistema”, en oposició a les propietats dels seus elements constitutius, en tant que elements.
Aquesta definició és tan genèrica que serveix per aplicar-se a diversos tipos d'estructures:
·        Materials
·        Lògiques
·        Físiques
·        Biològiques
·        Psicològiques
·        Socials
·        Lingüístiques
 Tota estructura pot suportar canvis sense alterar-se el seu sistema intern. Pero les estructures no són objectes, realitats tangibles, sinó formes a través de les quals s'articules les realitats.
Una estructura és una entitat composta per elements analitzables, però que no poden ser considerats en sí mateixos separadament, sinó en relació entre sí i amb l'estructura.
  • No és un atomisme, on els elements són unitats en sí.
  • No és un organicisme, on les unitats són els organismes i no poden dividir-se.
  • L'estructuralisme és intermig: admet que hi ha elements que formen conjunts de manera que els conjunts només es poden entendre a partir dels elements, pero els elements no es poden entrendre sense els conjunts que formen.
  • On parlem d'estructura parlem de relació, equilibri, predomini, etc.
  • És estructuralista el concepte de classe social (marxisme).


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deja un comentario, a ser posible relacionado con la entrada. Gracias.

Auto Cad Tutorials