PARA VIVIR BIEN

"Pero los oligárquicos no dicen lo más importante: si los hombres han formado una comunidad y se han reunido por las riquezas, participan de la ciudad en la misma medida en que participan de la riqueza, de modo que el argumento de los oligárquicos parecería tener fuerza (pues no es justo que participe de las cien minas el que ha aportado una igual que el que ha dado el resto, ni de las minas primitivas ni de sus intereses). Pero los hombres no han formado una comunidad sólo para vivir, sino para vivir bien." Aristóteles, Política III 9

dijous, 28 de desembre de 2017

GORDON ALLPORT (1897-1967)


Planteja una alternativa no freudiana a la teoria de la personalitat (com es configura la personalitat). Per a Allport, només els neuròtics estan dominats per les forces de l'inconscient, i només ells responen bé a la teoria psicoanalítica de la personalitat. Les persones sanes són diferents, i el que fa Freud és extrapolar el coneixement derivat de l'estudi dels neuròtics a la resta de la població. Per a Allport, les experiències infantils no necessariament condicionen la nostra vida adulta, la personalitat està sotmesa a una evolució relacionada amb les circumstàncies de cada moment. La personalitat humana és dinàmica.

Per a Allport, la part central de la personalitat és el propium, una instància molt semblant al Jo freudià, però més autònoma i independent de pressions inconscients. Allò que ens fa éssers individuals i únics forma part del propium, que evoluciona a partir de les relacions establertes desde la infantesa fins l'adolescència. Allport reconeix la importancia de figures com la mare, pero no a partir d'experiències traumàtiques, com proposava Freud.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deja un comentario, a ser posible relacionado con la entrada. Gracias.

Auto Cad Tutorials