PSICOLOGIA SOCIAL, UNA INTRODUCCIÓ

La psicologia social estudia la ment, però des d'un punt de vista molt important per a la nostra vida emocional i experiencial: el fet que no som éssers aïllats, que no estem sols, que no creixem sols.
“Un, aventuro, és els llibres que ha llegit, la pintura que ha vist, la música escoltada i oblidada, els carrers recorreguts. Un és la seva infantesa, la seva família, uns quants amics, alguns amors, bastants fastigueigs. Un és una suma minvada per infinites restes. Un està conformat per temps, aficions i credos diferents” (Sergio Pitol).
La nostra vida és una construcció social, o intersubjectiva, o simplement gira al voltant d'una construcció social a la qual s'acomoda amb èxit o no. És així perquè en el medi on creixem ja trobem:
  • Una cultura, una llengua en boca dels altres.
  • Valors establerts pels altres.
  • Creences i mites sostinguts pels altres.
  • Costums venerats pels altres.
  • Una percepció col·lectiva vers les altres cultures (prejudicis).
Tot això està ahí quan venim al món, i influeix en la nostra identitat personal perquè no podem evitar creure que tot això forma part de la natura, ben bé fins que no tenim certa consciència no podem evitar creure que són coses naturals.
Aquest és el cap de treball de la psicologia social, més enllà de la ment individua. És l'àmbit de les relacions interpersonals, de la interacció social.


Comentarios

ENTRADAS MÁS VISITADAS EN LA ÚLTIMA SEMANA

CRONOLOGÍA DE LAS OBRAS DE PLATÓN

LAS IDEAS INNATAS DE DESCARTES

BRANQUES DE LA FILOSOFIA

KANT Y LA MENTIRA

DESCARTES Y LOS DIFERENTES TIPOS DE IDEAS