PARA VIVIR BIEN

"Pero los oligárquicos no dicen lo más importante: si los hombres han formado una comunidad y se han reunido por las riquezas, participan de la ciudad en la misma medida en que participan de la riqueza, de modo que el argumento de los oligárquicos parecería tener fuerza (pues no es justo que participe de las cien minas el que ha aportado una igual que el que ha dado el resto, ni de las minas primitivas ni de sus intereses). Pero los hombres no han formado una comunidad sólo para vivir, sino para vivir bien." Aristóteles, Política III 9

dilluns, 8 de febrer de 2016

DIMENSIÓ NATURAL DE L'ÉSSER HUMÀ

Aquests són els elements que composen la dimensió natural dels éssers humans (és a dir, allò que ens manté a prop dels animals:
  • Conductes reflexes: actes o moviments automàtics, de caràcter senzill, que generalment són respostes a estímuls externs i estan vinculats a la supervivència: mamar, xuclar, plorar, tossir, treure la mà del foc, etc.
  • Instints: provoquen conductes més complexes i elaborades, tot i que responen també a la programació genètica i fisiològica. Parlaríem de l'instint sexual, de conservació, etc. No obstant, alguns instints es poden regular des de l'entorn, és a dir, les conductes es poden  modificar o reprimir per la influència social i cultura a què estem sotmesos pel fer de viure en societat. Per exemple, l'abstinència sexual voluntària, o la pràctica esportiva intensa. Si els instints es modifiquen fins a certs límits, les conseqüències per al cos i la ment humana poden ser negatives.

Tots aquests elements estan programats i no s'aprenen, són innats, els tenim per herència genètica, són part de la nostra espècie animal, tot i que algunes d'aquestes conductes poden ser modulades per l'experiència, la relació amb els altres i la influència de la cultura.
Auto Cad Tutorials