PARA VIVIR BIEN

"Pero los oligárquicos no dicen lo más importante: si los hombres han formado una comunidad y se han reunido por las riquezas, participan de la ciudad en la misma medida en que participan de la riqueza, de modo que el argumento de los oligárquicos parecería tener fuerza (pues no es justo que participe de las cien minas el que ha aportado una igual que el que ha dado el resto, ni de las minas primitivas ni de sus intereses). Pero los hombres no han formado una comunidad sólo para vivir, sino para vivir bien." Aristóteles, Política III 9

dimecres, 17 de febrer de 2016

NATURALESA HUMANA I LLENGUATGE

Ens preguntem aquí què és el llenguatge. Assenyalarem els principals elements d'aquesta qüestió, però podeu ampliar el tema amb la informació que trobareu en aquest enllaç:

Podem dir que el llenguatge humà és:
  • Un sistema de comunicació mitjançant un sistema de senyals sonores que en combinen segons un determinat codi que permet saber el significat d'aquestes senyals.

Hi ha molts tipus de senyals, però no totes corresponen a allò que diem llenguatge:
  • Indicis: senyal o imatge que te relació natural amb el que pretén representar; el seu significat depèn de la imatge, amb la qual s'estableix una certa relació natural.
  • Icones: senyal que remet a una cosa amb la qual té una semblança formal
  • Símbols: senyal o imatge que representa alguna cosa sense que hi hagi cap relació natural o d'aparença entre una i l'altra, sinó que és una relació convencional i arbitrària, una relació que es pot aprendre i que s'ha d'aprendre per poder fer-la servir.


El llenguatge humà és un sistema de símbols. Hi ha una curiosa relació entre aquestes dues paraules, logos i synbole, que podeu conèixer en aquest enllaç:Auto Cad Tutorials